Aankoop van een erfgoedcomplex in het hart van Namen

Op 31 augustus 2022 heeft de groep e-maprod een overeenkomst ondertekend voor de overname van de aandelen van de vennootschap BRASSAM, die eigenaar was van een wooncomplex in Namen tussen de Cauchylaan en de Dewezstraat.

Dit vastgoedcomplex bestaat uit 7 gebouwen met 42 appartementen voor meer dan 5.000 m2 en 43 parkeerplaatsen. Het vastgoedcomplex, gelegen op 900 meter van het station van Namen, in een gemengde omgeving in het hart van de stad, op een boogscheut van het nieuwe gerechtsgebouw, is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Dit hoogwaardig complex, dat qua volume vrij zeldzaam is, maakt nu deel uit van het privévermogen van de groep e-maprod (Stéphane Benaym).

Christian Stenuit, CEO van e-maprod:« Toen Buyerside ons de operatie voorstelde, voelden we ons aangetrokken omdat ze het voordeel heeft dat ze in Namen ligt, een dynamische stad op de verhuurmarkt waar we onze positie willen versterken. Dit is bereikt met deze aankoop, aangezien we bezit nemen van 42 wooneenheden in één blok in het hart van het stadscentrum».

De plaats van Cauchy, voor e-maprod, is :

  1. 7 nieuwe gebouwen;
  2. 42 flats en 43 parkeerplaatsen;
  3. 5.088 m2 ;

Trouw aan haar concept adviseerde BuyerSide de koper bij deze transactie. Edouard Lempereur en Nicolas Vincent traden op namens e-maprod naast Christian Stenuit (CEO) en Gaëtan de Lantsheere (CIO).

Allten (Alexis Duvieusart en François Delforge), actief op alle investeringsgebieden, trad namens de verkoper op in het kader van een globale adviesopdracht.

Nicolas Vincent, Managing Directeur en medeoprichter van BuyerSide voegt hieraan toe: « Wij zijn om twee redenen erg blij met deze transactie: wij hebben deze zomer al een eerste overname gedaan met e-maprod, waardoor een nieuw investeringsvehikel is ontstaan (dit nieuwe SPV is overigens voorbestemd om op korte termijn een FIIS te worden). BRASSAM is de tweede aankoop van dit nieuwe voertuig en versterkt daarmee het bedrijfsplan en de strategie die waren vastgesteld. Bovendien is deze deal ook het resultaat van een perfecte samenwerking met Allten, die optreedt als makelaar en zakelijk partner van BuyerSide. Dit is de tweede transactie die we deze zomer met Allten hebben gedaan ».

Alexis Duvieusart et François Delforge, verantwoordelijk voor de investeringsactiviteiten bij Allten, voegen hieraan toe: « Wij zijn verheugd een transactie af te sluiten die de belangen van elke partij respecteert en die door alle betrokken partijen in een geest van perfecte samenwerking zeer efficiënt is uitgevoerd. Met deze transactie bevestigt ons jong makelaarskantoor onze expertise op de residentiële investeringsmarkt - dit is de achtste residentiële transactie die wij in de afgelopen 12 maanden hebben afgerond met betrekking tot bestaande flatgebouwen of te ontwikkelen appartementen op bouwgronden of in vervallen kantoorgebouwen die moeten worden verbouwd ».

Lexalys (Hugues Vangindertael) en Walk Law Firm (Thomas Vulhopp) traden op als juridisch adviseurs van de partijen, respectievelijk voor e-maprod en de aandeelhouder van Brassam.

 

Vertrouw op ons voor uw toekomstige vastgoedaankoop!

contacteer ons

Artikel delen