3 nieuwe aankopen in Brussel voor klanten van BuyerSide

Tijdens de COVID-periode heeft BuyerSide nieuwe klanten bijgestaan bij hun vastgoedprojecten. Onze experten hebben alles uit de kast gehaald gedaan om ze te helpen bij hun zoektocht naar de ideale opbrengsteigendom in verschillende wijken van Brussel.  Relaas van 3 geslaagde opdrachten.

Erg mooi gebouw met 10 appartementen in Schaarbeek

Voor deze klant die in een opbrengsteigendom wenste te investeren, hebben de experts van BuyerSide een pand gevonden dat samengesteld was uit 10 eenkamerappartementen in Schaarbeek. De klant raakte snel overtuigd en gaf zijn akkoord om de onderhandelingen aan te vatten. Naast de prijsonderhandeling moest een akkoord gevonden worden met de verkoper opdat deze voorafgaand aan de verkoop 2 geschillen met zijn huurders zou oplossen. Dit heeft ertoe geleid dat de koper een pand kon overnemen dat volledig verhuurd werd en een gezonde huursituatie kende.

Na lange onderhandelingen zijn we erin geslaagd om de prijs met 12% te doen zakken.

 

Onderhandelingen in volle lockdown in het noorden van Brussel

Voor deze investeringen wensten de klanten, 2 zussen, te investeren in een opbrengsteigendom in het noorden van Brussel voor een maximaal budget van 1 miljoen euro. Na wat zoekwerk hebben wij hun een pand in Molenbeek voorgesteld dat niet op de vastgoedmarkt te vinden was. Net voor de lockdown in maart 2020 hebben wij een bezoek kunnen inplannen. De woning ligt in een rustige en residentiële straat en bevindt zich in goede staat. Het is samengesteld uit 3 tweekamerappartementen en 9 garages.

Het pand stond nog niet op de markt. Zo waren wij de enige spelers en hebben wij zonder concurrentie en stress kunnen onderhandelen. Deze ideale situatie heeft ertoe geleid dat wij het pand hebben kunnen aankopen met een rendement van 4,80% bruto ‘acte en main’. Kers op de taart: na analyse door een architect en het inwinnen van informatie bij de Gemeente zou het eventueel mogelijk zijn om een verdieping bij te bouwen met 2 extra appartementen. Wordt vervolgd...

 

Twee aanpalende panden voor deze vastgoedprofessional

Wij hebben een klant die beroepshalve werkzaam is in de vastgoedsector geholpen bij de aankoop van een pand naast een gebouw dat hij reeds in portefeuille had vlakbij de Antoine Dansaertstraat in Brussel. Het ging om een niet op de vastgoedmarkt aangeboden pand met 5 studio’s en een opbrengst van ongeveer 5% bruto ‘acte en main’, dat wij op het spoor zijn gekomen via ons netwerk aan zakenaanbrengers.

Het feit over 2 panden te beschikken die naast elkaar liggen vergemakkelijkt het beheer van een deel van zijn patrimonium. Tegelijk behoudt hij, eventueel met het oog op later, een groter potentieel voor verbouwingen.

 

Wil u ook in vastgoed investeren? Contacteer ons! 
Artikel delen