Een ambitieuze verrichting met een resultaat dat de verwachtingen overschrijdt

In het noorden van de hoofdstad werd een loods omgebouwd tot een opbrengstwoning met een twintigtal appartementen. Een ideale investering voor een Franse klant, op voorwaarde dat de woning “sleutel-op-de-deur” geleverd wordt en meteen verhuurd kan worden. Missie geslaagd voor BuyerSide. 

Heel wat uitdagingen stonden BuyerSide te wachten bij dit ambitieuze project. Een woning die nog in de bouwsteigers stond en een verkoopovereenkomst die getekend werd op één voorwaarde, meer bepaald dat het gebouw vakkundig afgewerkt zou worden zodat de klant het onmiddellijk te huur kon stellen op de markt. 

Een opvolging van A tot Z

Om de klant met zekerheid tevreden te kunnen stellen, mocht niets aan het toeval overgelaten worden. 

Om te beginnen moesten we nagaan of het bestek volledig was wat de verwachte afwerkingen en het verwachte materiaal betrof. Vervolgens moesten we controleren of de materialen conform waren en het verloop van de werken in lijn lag met de verwachtingen alsook of de geldende regelgeving nageleefd werd, zoals de stedenbouwkundige vergunning of de eisen van de brandweer.  

De ervaring van BuyerSide heeft er eveneens voor gezorgd om op iedere eventuele gebeurtenis in te kunnen spelen. Wij zorgden er namelijk voor dat iedereen actief op de werf verzekerd was in geval van latere problemen met betrekking tot de werken en opdat alle reglementaire attesten en het PID (Postinterventiedossier) in orde en beschikbaar zouden zijn op de dag van ondertekening van de akte. 

Wij hebben ons er eveneens van vergewist dat de termijnen nageleefd werden zodat de klant van de door zijn bank toegekende financiering kon genieten door de authentieke akte binnen de gestelde termijn te verlijden. 

Een (meer dan) geslaagde missie

Dergelijke aankopen gebeuren natuurlijk zelden zonder addertjes onder het gras en ook deze werf bleef er niet van gespaard. BuyerSide is dus trots zijn klant bijgestaan te kunnen hebben en er, ondanks verschillende maanden vertraging bij de werken, voor gezorgd te kunnen hebben dat dit goed aangekocht kon worden in overeenstemming met zijn aanvankelijke vereisten. 

Een succes waar we ons des te meer op verheugen aangezien alle eenheden van het gebouw niet alleen snel verhuurd werden, maar ook aan een hogere prijs dan oorspronkelijk geschat bij de waardebepaling van het gebouw.   

Iedereen wint erbij

De investeerder geniet dus van een erg interessant rendement voor een nieuw gebouw dat niet aan btw onderworpen is aangezien het om een grondige renovatie gaat. 

De verkoper heeft op zijn beurt het verkooprisico kunnen beperken en na de werken de vruchten die hij geplukt heeft van de verkoop opnieuw kunnen investeren door het gebouw in zijn geheel te verkopen, veeleer dan in verschillende eenheden, hetgeen aanzienlijk meer tijd in beslag zou hebben genomen. 

Wenst u te investeren in een ambitieus vastgoedproject? De specialisten van BuyerSide zullen er met plezier alles aan doen om uw project te doen slagen. 
Artikel delen