Een nieuw investeringsproject voor een klant van BuyerSide

BuyerSide heeft een nieuwe klant bijgestaan bij de aankoop van een opbrengsteigendom in Etterbeek. De koper beschikte reeds over enige ervaring in de vastgoedsector, maar wenste in eerste instantie een beroep te doen op de teams van BuyerSide om voor hem een goede investering op het oog te komen. De opdracht werd een succes!

Duidelijk afgebakende zoekcriteria

Voor deze investering was de klant op zoek naar een opbrengsteigendom in Brussel, met de mogelijkheid om ze te renoveren en een meerwaarde te creëren.  Bij zijn zoektocht naar een opportuniteit “off-market”, daar hij niets vond bij de klassieke vastgoedkantoren, besloot hij om een beroep te doen op BuyerSIde voor een globale en efficiënte begeleiding. Zijn wens was om een project te vinden waarin hij een te renoveren of op te knappen woonblok zou kunnen kopen om deze met het oog op de toekomst zelf te kunnen houden of in verschillende wooneenheden door te kunnen verkopen.

Meerdere bezoeken en een eerste bod

Dankzij ons netwerk aan zakenaanbrengers vonden wij snel een aantal panden die wij aan onze klant konden voorleggen alvorens ze op de markt kwamen. Bij het tweede pand dat bezocht werd, wou de klant meteen een bod doen op een gebouw dat hem erg interesseerde. Het bod werd echter afgewezen aangezien de verkopers een ander bod hadden ontvangen dat net wat hoger lag. 

Een gebouw met 8 appartementen en heel wat potentieel 

Enkele bezoeken later liet onze klant zijn oog vallen op een ander pand waarop hij opnieuw een bod wou doen. Het ging om een gebouw in Etterbeek met 8 eenkamerappartementen, opgedeeld in 2 wooneenheden per verdieping (van het gelijkvloers tot de 3e verdieping) met op de bovenste verdieping een zolder die het mogelijk maakte om de 2 eenheden op de 3e verdieping om te toveren in een duplex met een mooi terras en een fraai uitzicht.  

Harde onderhandelingen 

In samenspraak met de klant besloten wij om een online bod in te dienen met onze waardebepaling, hetzij 15% onder de prijs die de eigenaar vooropgesteld had. Dit bod werd geweigerd omdat er zogezegd een beter bod op tafel lag. Wij voelden aan dat het om blufpoker ging en hebben onze klant de raad gegeven om zijn bod niet te verhogen en enkel en alleen de opschortende voorwaarde tot het bekomen van krediet op te heffen. De klant had zijn bank reeds van tevoren geraadpleegd en wist perfect hoeveel hij kon lenen, en dat bedrag bleek voldoende te zijn voor dit pand. De eigenaar weigerde nogmaals onder het voorwendsel dat er een beter bod op tafel lag. Wij hebben dan het advies gegeven om nog enkele dagen te wachten alvorens wij een finaal en ongewijzigd bod indienden. De eigenaar besloot uiteindelijk om het te aanvaarden.

De eigenheden van deze aankoop 

Hetgeen deze aankoop bijzonder maakte, was de waardebepaling, het businessplan, de stedenbouwkundige overtredingen die ontdekt werden en de uitvoeringstermijn. De verkoper wou immers dat de akte uiterlijk 2 maanden na het bod ondertekend zou worden aangezien hij zelf een andere aankoop diende te financieren. Ons businessplan heeft aangetoond dat het project rendabel zou zijn aan deze prijs en zou voldoen aan de verwachtingen van de klant om een meerwaarde te creëren. Wij hebben hem eveneens bijgestaan, samen met zijn architect, om de werken te begroten, de stedenbouwkundige overtredingen op te sporen en de slaagkansen te analyseren om de wijzigingen aan te kunnen brengen die tot een meerwaarde zouden leiden (de mogelijkheid om de bovenste appartementen in een duplex om te vormen en de aanleg van terrassen).

Heeft u een vastgoedproject? Contacteer ons! 
Artikel delen