Nieuw land, nieuw nest

Een koppel expats dat zich maar al te graag in Brussel wou vestigen, heeft een beroep gedaan op BuyerSide om het ideale appartement te vinden waar ze samen met hun gezin hun intrek zouden kunnen nemen. Doel: een ruime woning in een levendige en dynamische buurt op het spoor komen met openbaar vervoer vlakbij. 

Geen minuut te verliezen

De twee hadden hun hart al snel verloren: een mooi appartement dat de avond tevoren door twee kantoren te koop gesteld werd en ieder moment weer verkocht zou kunnen worden. BuyerSide moest dus snel handelen om het koppel de kans te geven om dit erg begeerde pand het hunne te maken.

Na een eerste bezoek heeft BuyerSide de offerte voorbereid en werd fel onderhandeld om een prijs overeen te komen die in lijn lag met het budget van de klanten zonder de voorwaarden over het hoofd te zien. 

“Beschermen en begeleiden”

Een onregelmatigheid werd aan het licht gebracht: jaren tevoren werd een van de kamers van het appartement overgenomen van het appartement ernaast. Hoewel alles op stedenbouwkundig vlak in orde leek, was deze wijziging niet in de basisakte opgenomen. Dit betekende meer bepaald dat de quotiteiten voor de lastenverdeling nog niet waren aangepast. 

Een wijziging doorvoeren aan een basisakte is een lang en zwaar proces. Samen met de notaris heeft BuyerSide zich dan zorgvuldig over het probleem gebogen en heeft het erop toegekeken dat de situatie in detail betekend werd in de eigendomstitel teneinde de kopers zo goed mogelijk te beschermen.    

Een feilloze begeleiding

Een akkoord werd overeengekomen en het compromis en de verkoopakte konden uiteindelijk ondertekend worden. 
De opdracht van BuyerSide stopte daar niet bij. De klanten moesten eveneens begeleid worden en zo goed mogelijk geadviseerd worden bij hun verschillende stappen: van de gesprekken met de banken tot de keuze van verhuisfirma’s, over de revisie en gedetailleerde uitleg van alle mede-eigendomsdocumenten heeft BuyerSide een volledige dienstverlening kunnen bieden met alle aandacht voor zijn klanten.

Artikel delen