Nog een tevreden klant van BuyerSide!

Met de loop der jaren en dankzij zijn ervaring is BuyerSide de partner bij uitstek geworden wanneer het gaat om begeleiding en advies bij de aankoop van opbrengsteigendommen. De aankoop van deze erg mooie opbrengstwoning in Schaarbeek voor een van onze klanten is er nogmaals het bewijs van. 

Een opbrengsteigendom met het oog op een nieuw leven 

Een van onze klanten die net met pensioen was gegaan, wenste te investeren in een opbrengstwoning in Brussel. Hij besloot om een beroep te doen op de experten van BuyerSide om hem te begeleiden en te helpen om efficiënt te investeren. Al snel zijn wij de zoektocht begonnen door ons netwerk aan te spreken en het budget van € 1M alsook de specifieke criteria van de klant mee te delen. Na een analyse van de voorgestelde panden en na enkele bezoeken, hebben wij besloten om er twee voor te stellen aan onze klant en de bezoeken in te plannen.

Een erg interessant pand dat niet op de verkoopmarkt aangeboden werd

Na een bezoek waren zowel wij als onze klant enorm aangetrokken tot één van de twee panden. Het ging om een woning van 3 appartementen in Schaarbeek met een grote garage en een stedenbouwkundige vergunning om een vierde wooneenheid in te richten. Het erg goed onderhouden pand werd aangeboden voor de prijs van € 1 050 000 en hoewel we het niet op de markt vinden, waren er toch al enkele geïnteresseerden. Wij gingen dus verder met onze analyse en namen contact op met verschillende aannemers om de prijs te bepalen voor de werken die nodig zouden zijn om een 4e wooneenheid te creëren.  Dankzij deze offertes zal onze klant achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Na kennis genomen te hebben van al deze informatie geeft onze klant ons aan erg geïnteresseerd te zijn in het pand. De onderhandelingen kunnen dan van start gaan! 

Rustige en efficiënte onderhandelingen

Het contact verliep erg goed met de verkoper, die ons vertelde dat een bezoek met een andere kandidaat-koper voorzien was na het weekend. Om te vermijden dat de woning uit onze handen zou glippen, hebben wij ons tot doel gesteld om met de verkoper tot een akkoord te komen voor het einde van het weekend. Zo hebben wij een tweede bezoek op zaterdag ingepland met onze klant en zijn gezin, daarna een derde op zondag met de eigenaar, onze klant en een expert van BuyerSide. De onderhandelingen waren intens. Er moesten tal van zaken besproken worden, zoals de datum waarop de eigenaar het pand ontruimd moet hebben, de werken en uiteraard de prijs. 

Na 3 uur onderhandelen konden wij dit laatste bezoek afronden met een ondertekend bod voor de prijs van € 985 000. Een akkoord werd gevonden en beide partijen zijn erg tevreden. Aangezien alle punten besproken en onderhandeld werden, kon het compromis snel bij de notaris van de verkoper ondertekend worden. Net zoals de akte, die amper anderhalve maand later al ondertekend kon worden.

Zin om in een opbrengstwoning te investeren? Contacteer ons! 
Artikel delen