Succesverhalen van BuyerSide: terugblik op 4 vastgoedaankopen die onze toegevoegde waarde in verschillende contexten aantonen

De aankoop van een pand zonder dat de klant het heeft kunnen bezichtigen, de aankoop van een pand dat in eerste instantie door de klant werd geweigerd, de aankoop van een pand in minder dan 24 uur en tot slot de aankoop van een pand dat al verkocht was... 

Aan de hand van de 4 voorbeelden die door 3 van onze Account Managers zijn gegeven, zult u zien dat luisteren, een vertrouwensrelatie, advies/overtuiging, toegang tot onroerend goed dat niet op de markt is, beschikbaarheid, snelheid en reactiviteit de belangrijkste kwaliteiten zijn waardoor de klanten van BuyerSide hun aankoop van onroerend goed tot een succes hebben kunnen maken.

 

Alexandra - De succesvolle aankoop van een flat voor een expat klant die de flat niet heeft bezocht. Hoe maak je van een transactie op afstand een succes?

BuyerSide handelt in het belang van de koper, ongeacht of hij in België verblijft of niet. 

Onlangs kochten we een opbrengsteigendom voor een klant zonder dat hij het zelfs maar heeft bezocht. 

Onze klant, een voormalige inwoner van Brussel, verhuisde enkele jaren geleden naar Dubai en wilde investeren in Belgisch vastgoed om zijn vermogen te diversifiëren. 

Daarom deed hij een beroep op BuyerSide om zijn zoektocht te leiden en hem te vertegenwoordigen tijdens de verschillende fasen van de aankoop. 

Na verschillende bezoeken en videogesprekken slaagden we erin het ideale eigendom voor onze klant te vinden zonder dat hij zelfs naar België hoefde af te reizen. 

Dankzij onze expertise in de markt en het aankoopproces konden we een echte vertrouwensrelatie opbouwen met onze klant, wat hem op zijn beurt gemoedsrust gaf en tot dit resultaat leidde. 

BuyerSide biedt ondersteuning van A tot Z en zal ook fungeren als link met haar zusterbedrijf OwnerSide, dat de nodige verbouwingswerken, het verhuur en het beheer zal opvolgen vanaf het moment van aankoop.
 

Laure-Anne - De goudklomp vinden: hoe we een aanvankelijk aarzelende klant overtuigden om interesse te tonen in een woning buiten de markt die we haar voorstelden

Een klant vroeg ons haar te helpen bij het vinden van een flat om in te wonen. 

Omdat ze meer dan 2 uur van de hoofdstad woonde, organiseerden we 4 bezoeken in één middag. Van de aangeboden woningen had de klant in eerste instantie een off-market appartement op het Drievuldigheidsvoorplein afgewezen. 

Na een aantal gedachtewisselingen en discussies wisten we haar ervan te overtuigen de tijd te nemen om het appartement te bezichtigen, dat haar op het eerste gezicht niet leek te interesseren. Eenmaal daar werd de klant verleid door de charme van het appartement en besloot ze een bod te doen. 

Dankzij de beschikbaarheid, het luisterend oor en de overtuigingskracht van de Account Manager die de zaak behandelde, kon ze naar verschillende kwaliteitswoningen worden geleid die ze zelf nooit zou hebben bezocht. Dit gaf haar de kans om haar goudklompje te vinden!
 

Maximilien - Een beleggingspand kopen in recordtijd: Hoe we de transactie in minder dan 24 uur afrondden

Het onroerend goed waarover we je in deze referentie gaan vertellen, kwam op de gebruikelijke manier bij ons terecht via een van onze zaakaanbrengers. We bezochten het pand, analyseerden het en beoordeelden de waarde, voordat we op basis van de criteria overwogen voor welke klant het pand het meest geschikt was en aan wie we het gingen presenteren. 

Een dag na het bezoek schreven enkele nieuwe prospects zich in voor een informatiesessie met het oog op een zo snel mogelijke herbelegging van de verkoopopbrengst van hun flat.

Tijdens deze sessie was het heel duidelijk dat het gebouw dat we de dag ervoor hadden bezocht perfect aansloot bij hun zoekcriteria

Dus besloten we om er tijdens de sessie met hen over te praten, iets wat we niet vaak doen, in de hoop dat ze ons meteen zouden vertrouwen. Gelukkig werden de klanten meteen aangetrokken door de locatie en de gerenoveerde staat van het gebouw en ondertekenden ze onze zoek- en onderhandelingsovereenkomst tijdens de vergadering. 

Een bezoek ter plaatse de dag na de ondertekening bevestigde hun interesse in het pand.

Na een grondige inspectie en stevige maar snelle onderhandelingen, hadden we het aanbod tot aankoop binnen 24 uur na de ontmoeting met onze klanten medeondertekend. 

De administratieve procedures, zoals het opstellen van een basisakte en de verhuur van een van de appartementen voorafgaand aan de akte, werden efficiënt afgehandeld dankzij onze goede verstandhouding met de makelaar van de verkoper, waardoor de transactie zeer snel succesvol kon worden afgerond.

Laure-Anne - Een huis kopen dat al verkocht is

Een huis kopen kan een echt avontuur zijn, vooral als je op zoek bent naar een specifieke woning of een unieke kans wilt grijpen. In deze referentie belichten we hoe BuyerSide zijn efficiëntie en reactiesnelheid toonde om deze klant in staat te stellen een zeldzame kans te grijpen.

De klant was een jong stel dat op zoek was naar hun eerste huis. Ze wilden een nieuw huis aan de rand van Brussel met gemakkelijke toegang tot lokale voorzieningen en scholen. Helaas was het huis dat perfect aan hun criteria voldeed al verkocht.

Dankzij de tussenkomst van BuyerSide konden ze deze aankoop, die verloren leek, toch doen. De Account Manager die verantwoordelijk was voor deze zaak onderhield een nauwe relatie met de makelaar aan de kant van de verkoper en ontdekte dat de woning die ze zochten weer beschikbaar zou komen. De vorige koper was een hypotheek geweigerd, waardoor onze klanten een nieuwe kans kregen.

Dankzij de uitstekende contacten van BuyerSide kregen de klanten met voorrang bericht over de beschikbaarheid van het huis. Hun team regelde onmiddellijk een bezichtiging, die zelfs werd vervroegd om concurrentie te vermijden, en verschafte alle informatie die nodig was om een solide bod te formuleren. Door als eerste een bod uit te brengen, hadden onze klanten het beslissende voordeel om de felbegeerde woning te bemachtigen.

Deze ervaring onderstreept het belang van het werken met BuyerSide als adviseur voor kopers. Dankzij zijn bevoorrechte contacten en uitgebreide netwerk biedt ze zijn klanten toegang tot vroegtijdige informatie, wat essentieel is als ze zeldzame kansen op de vastgoedmarkt willen benutten.

Dit verhaal toont ook aan hoe effectief BuyerSide is in het zoeken naar en onderhandelen over onroerend goed. Zijn toegewijde team werkt onvermoeibaar om eigendommen te vinden die voldoen aan de criteria van de klanten, terwijl ze een persoonlijke service op maat bieden.

Wilt u ook profiteren van de efficiëntie van BuyerSide? 
Vertrouw ons uw toekomstige project toe!   

contacteer ons

Artikel delen