Wat zijn de voordelen voor het investeren in een tweede residentie in België?

Het mooie weer komt eraan en we zouden allemaal een leuke tijd willen doorbrengen aan de kust met de familie. Een aantal onder u geeft misschien de voorkeur aan ontspanning en genieten van een barbecue in de Ardennen.

Gelukkig maken financiële voordelen het mogelijk om uw droom te verwezenlijken.

 

Het interessantste voordeel is de fiscale forfaitaire aftrek van 40%. De aftrek van de belasting maakt het mogelijk om uw onderhouds- en herstellingskosten te dekken van uw tweede residentie.

Op uw eerste woning geniet u reeds van het hoogste standaard fiscaal voordeel. Op uw tweede residentie zult u van een tweede voordeel genieten onder het stelsel van lange termijn sparen.

Als u uw tweede verblijf opnieuw te koop wilt aanbieden, dan moet u slechts 16,6% betalen op de meerwaarde. De aankooprijs mag verhoogd worden met 25% voor de aankoopkosten en daarna met 5% voor elk verstreken jaar tussen de aankoop en de verkoop. De werkzaamheden via een aannemer mogen trouwens ook toegevoegd worden aan de verkoopprijs.

Andere te overwegen voordelen zijn: de mogelijkheid om de hypothecaire lening te verlengen van uw eerste residentie, de verhoging van uw recht van opstal date en hypotheek kan vormen, een gratis comfortabele vakantie en een investering die kan opbrengen als u uw residentie te huur aanbiedt.

Het is mogelijk om u te richten tot professionals zoals BuyerSide, die u in detail precies de voordelen zullen uitleggen van de voordelen waarvan u kunt genieten. 

Artikel delen