Aankoop op plan voor een koppel expats

Een koppel expats wou een onroerend goed aankopen om zich in de hoofdstad te kunnen vestigen. Aangezien ze niet zo goed op de hoogte waren van de Belgische vastgoedmarkt hebben ze een beroep gedaan op BuyerSide om hen wegwijs te maken bij hun zoektocht en om het ideale pand te kunnen vinden. 

De verwachtingen duidelijk bepalen

Een huis of een appartement, nieuwbouw of een bestaande woning, tal van mogelijkheden voor dit koppel investeerders. BuyerSide heeft hen bij hun keuze begeleidt en heeft zo veel mogelijk advies gegeven om hun verwachtingen zo goed mogelijk te leren kennen. Enkele weken later kwam het koppel terug met een duidelijk idee van wat ze wensten: een nieuw appartement om niet met renovatiewerken opgescheept te zitten.  

Het koppel had eveneens het oog laten vallen op een project dat in aanbouw was in Ukkel.
In een eerste fase bestond de opdracht van BuyerSide erin om hen te begeleiden bij hun keuze uit verschillende beschikbare eenheden. 

Begin van de onderhandelingen

Bij nieuwbouwwoningen is er over het algemeen erg weinig ruimte voor onderhandeling. Zodra de eenheid gekozen was, moest dus slim onderhandeld worden met de projectontwikkelaar. Na verschillende gesprekken is BuyerSide tot het akkoord kunnen komen dat de verkoper de kosten van de basisakte (die oorspronkelijk ten laste van de koper waren, in tegenstelling tot het gemene recht) en de kosten voor verfwerken voor zijn rekening zou nemen, terwijl de kopers weliswaar vrij waren om de kleuren te kiezen. 

Aangezien het om een aankoop op plan ging, moesten tal van documenten gecontroleerd werden, wat BuyerSide ook deed. BuyerSide heeft er zich bovendien toe verbonden om de kopers te begeleiden na de ondertekening van de akte om aanwezig te kunnen zijn bij de voorlopige opleveringen in 2019.

Artikel delen