Aankoop van een opbrengsteigendom in Brussel door expats

Voor deze transactie begeleidde BuyerSide een echtpaar expats die op zoek waren naar een opbrengsteigendom in Brussel. De klant klopte bij ons aan om een pand te kopen als investering, om inkomsten te genereren en hun vermogen te diversifiëren.

Hoe verliep de zoektocht?

Voor expats is het geen sinecure om vastgoed te kopen in een ander land, vooral als het de eerste keer is. Daarom contacteerde het echtpaar BuyerSide om hen te begeleiden. Zo waren ze zeker dat ze in een pand met veel potentieel en een hoge rentabiliteit zouden investeren en daarnaast konden ze ook op ons rekenen voor de bijhorende administratieve rompslomp.

We gingen op zoek naar een pand dat aan de criteria van de klant voldeed en binnen zijn budget lag. Dankzij ons uitgebreide netwerk, en vooral ons goede contact met het agentschap Allten, vond BuyerSide al snel een gebouw in Schaarbeek met drie units van het type 'aparthotel' en een appartement. De locatie kwam perfect overeen met wat de kopers zochten, want ze wonen in dezelfde buurt.

Een geslaagde samenwerking met het immokantoor en de verkoper

Al bij het eerste bezoek was duidelijk dat het pand een interessante opportuniteit was. Dankzij de goede samenwerking met de makelaar van de verkoper en de transparante communicatie van de verkoper, konden we snel een gedetailleerde analyse van het pand maken.

Mits een kleine financiële inspanning van de verkoper ging het inderdaad om een interessante investering. De onderhandelingen verliepen vlot en aangenaam en de partijen kwamen samen een redelijke prijs overeen, met een rendement van ongeveer 4,5% voor de kopers.

Toen het aankoopproces was afgerond, besloot de klant bovendien een beroep te doen op OwnerSide om de verhuur van het gebouw te beheren. Een geslaagde transactie voor ons team!

Zoekt u iemand om u te begeleiden bij de aankoop van een pand?  Contacteer ons

Artikel delen