Begraafplaats van Elsene: uitzonderlijke en exceptionele aankoop

Voor deze nieuwe aankoop begeleidde BuyerSide een cliënt van het type "goede huisvader", die ons werd geïntroduceerd door een privébank. Hij was op zoek naar een mooi beleggingspand op een goede locatie om zijn vastgoedpatrimonium te vergroten.

BuyerSide vond al snel een uitzonderlijk gebouw op een triple A ligging met een betonnen structuur nabij de begraafplaats van Elsene, bestaande uit 7 bijna identieke 2-slaapkamerappartementen (105m2), een garage en dienstvertrekken op de bovenste verdieping.

Alle appartementen waren verhuurd, behalve dat op de 6e verdieping, waar de verkoper woonde. De strategie die wij voorstelden was om het appartement op de 6e verdieping te duplexeren met de dienstvertrekken. Een dergelijke bouwvergunning is over het algemeen gemakkelijk te verkrijgen, aangezien ze geen invloed heeft op het aantal appartementen of het bouwvolume.

Na ons bezoek konden we de stedenbouwkundige situatie en de technische uitrusting analyseren en het budget vaststellen voor de renovatie van alle appartementen. We stelden vast dat er een nieuwe condensatieketel op gas werd geïnstalleerd zonder dat de oude, bovengrondse, stookolietank geneutraliseerd of weggehaald werd. Aangezien de verkoper dit niet zelf wou laten doen vóór de ondertekening van de akte, hebben we daar tijdens de onderhandelingen rekening mee gehouden. Na het bezoek en de analyse kwamen we, via verschillende waardebepalingsmethoden, tot de conclusie dat de vraagprijs niet alleen het door onze cliënt voorgestelde budget, maar ook de marktprijs aanzienlijk overschreed.

Omdat we ervan overtuigd waren dat dit een interessante opportuniteit was gingen we een vastberaden en zakelijk gesprek aan met de verkoper. Na enkele dagen onderhandelen bereikten de partijen een definitief akkoord dat €400k onder de startprijs lag.

Na de aankoop besloot de klant de diensten van OwnerSide in te zetten voor het beheer en de renovatie van het gebouw.

Voor BuyerSide is dit een perfect voorbeeld van een geslaagde en uitzonderlijke eigendomsaankoop, die in volledig vertrouwen met de klant tot stand gekomen is en die verder beheerd zal worden door ons zusterbedrijf OwnerSide.

BuyerSide en OwnerSide zijn de "one stop shop" voor elke investeerder die één enkel contactpunt en adres wil hebben voor alle diensten omtrent onroerende goederen, van aankoop tot beheer.
 

Vertrouw op ons voor uw toekomstige vastgoedaankoop!
 

Contacteer ons

Artikel delen