BuyerSide of hoe men een lening krijgt wanneer men niet in België woont

Buitenlander zijn en niet op het Belgische grondgebied gedomicilieerd zijn vereenvoudigt de aankoop van een onroerend goed bij ons niet. Een Frans koppel dat wou investeren in een kleine opbrengstwoning die gebruikt zou worden als AirBnB in het centrum van Brussel heeft deze moeilijkheden gelukkig kunnen omzeilen door hun vertrouwen in de handen van BuyerSide te leggen...

"Hoewel het dossier relatief ingewikkeld was, werden wij ongelooflijk goed geadviseerd en bijgestaan door BuyerSide." De uitdaging bestond er immers in om een woning op het oog te komen die zeer snel bruikbaar zou zijn en binnen een redelijk budget zou vallen, en daarnaast om een lening te verkrijgen voor de aankoop ervan... 

BuyerSide is er in geslaagd om de ideale woning te vinden: het ging om een atypisch pand, opgedeeld in drie kleine eenheden en een erg verkleinde handelsruimte op de gelijkvloerse verdiepingen, dat bovendien onlangs volledig gerenoveerd was en waarvan de indeling al geschikt was om als AirBnb te benutten. Nog een klein pluspuntje: de woning bood bovendien de mogelijkheid om een verdieping bij te bouwen. Uit voorzorg heeft BuyerSide toch maar de restwaarde van de woning laten berekenen, voor het geval dat het in de toekomst niet meer als AirBnb zou kunnen worden gebruikt. Doelstelling: de klant een risicovrije aankoop garanderen op lange termijn.

Bijkomende moeilijkheid: de financiering
De Belgische banken wilden de aankoop niet financieren voor iemand die niet in België woonachtig is. Wat de Franse banken betreft, zij weigerden om een aankoop in het buitenland te financieren.... Dankzij de ervaring en expertise van BuyerSide op het vlak van financieringen, hebben wij een oplossing kunnen vinden waardoor de koper dan toch nog zijn lening heeft verkregen.

Een tevreden klant op het einde van de rit...
"De begeleiding van BuyerSide was vele malen beter dan wat wij tevoren al hadden meegemaakt! Beschikbaarheid, reactievermogen, professionalisme, marktkennis, steun en kwalitatief advies - zonder de enorme vriendelijkheid te vergeten - waren allemaal elementen die steeds aanwezig waren. BuyerSide is een echte partner die zijn hele ziel in uw project legt. Zonder hen hadden wij simpelweg nooit zo ver kunnen staan. Bedankt aan heel het team!”

Artikel delen