BuyerSide ondersteunt Artone bij de aankoop van een aantal industriële percelen

Op 15 december 2020 heeft het bedrijf Artone een aankoopakte ondertekend voor de aankoop van verschillende industriële percelen gelegen op de Neerstalsesteenweg en in de Auguste Lumièrestraat te Vorst.

Veel potentieel

De door de ontwikkelaar, die gespecialiseerd is in de herstructurering van verlaten industrieterreinen en verontreinigde gronden, begeerde plek is in feite de vroegere hoofdzetel van een interieurdecoratie bedrijf. Het beschikt namelijk over een grondoppervlakte van +- 5.500 m² en is erg geschikt voor een herontwikkeling van overwegend residentieel vastgoed. De impressionante voorgevel (+- 92 meter) maakt een project van grote omvang mogelijk. Het perceel biedt eveneens directe toegang tot de Auguste Lumièrestraat, wat de ontwikkelingsmogelijkheden nog meer uitbreidt.

“Het zuidwestelijke deel van de stad biedt mooie ontwikkelingsmogelijkheden. We vinden er nog tal van industriële sites die op een dag geherstructureerd zullen worden”, legt Nicolas Vincent, Managing Director en medeoprichter van BuyerSide, uit. “Voor het perceel naast de site die we samen met onze klant Artone kochten, was er trouwens al een koper gevonden in 2019, meer bepaald de Zuiderhaard en de BGHM, die er ook een residentieel project zullen ontwikkelen. Er beweegt wat in de wijk en wel in de goede richting...”

Een mooie aankoop die een mooi vastgoedproject belooft te worden

“Ik was erg blij in deze transactie tussengekomen te zijn, die in een erg aangename sfeer kon plaatsvinden”, gaat Caroline Vilain XIIII verder. “Ik kan niet wachten om het project uit de grond te zien schieten. Ik schenk onze klant Artone alle vertrouwen om een vastgoedproject te ontwikkelen dat rechtstreeks een positieve impact zal hebben op de wijk, met performante woningen die beantwoorden aan de werkelijke vraag op de markt”.

Bij de kopers wordt al aan het vastgoedproject gedacht. “Wij zijn erg blijf deze magnifieke grond te hebben kunnen kopen in partnerschap met het investeringsfonds BROWNFIELDS, dat zich wijdt aan de herstructurering van voormalige industriële sites”,, leggen Paul-Edouard Aurby en Baudouin Mathieu, Managing Directors en oprichters van Artone, uit. “Dit project zal bijdragen aan de reeds ingezette heropleving van deze wijk en aan de duurzame herstructurering van de stad. Op architecturaal vlak werd het vertrouwen geschonken aan DDS+. Wij hopen in Q1 2021 de vergunningsaanvraag in te kunnen dienen. ”

BuyerSide begeleidt u van A tot Z

Door middel van deze transactie versterkt BuyerSide zijn positie als adviseur bij aankopen in de residentiële sector. Onze experts begeleiden u niet enkel bij de aankoop van een grond, maar ook bij alle commerciële overwegingen die nodig zijn doorheen de verschillende fasen om een project op poten te zetten.

De onderneming BNP Paribas Real Estate (Dhr. Nicolas Van der Straeten - Head of National Market) is eveneens als vastgoedadviseur tussengekomen voor de verkoper.

Op zoek naar het ideale pand? Contacteer ons en vertel ons over jouw vastgoedproject! 
Artikel delen