BuyerSide past zich aan uw investeringsplannen aan

In dit artikel stellen we u onze laatste referentie voor: eind 2020 klopte een echtpaar bij ons aan en we hebben zojuist de koopakte afgerond. Na een precieze vraag van de klant en een analyse van de mogelijkheden besloten we op zoek te gaan naar een opbrengsteigendom, tot groot genoegen van de klant.

Eerste contact tijdens een infosessie

Tijdens een eerste infosessie bespraken we de verschillende mogelijkheden. Aanvankelijk wou de klant twee appartementen kopen in het zuiden van Brussel. We analyseerden hun vraag en het beschikbare budget en vroegen of ze eventueel een opbrengsteigendom zouden overwegen.

Aan die mogelijkheid had de klant nog niet gedacht en na een uitvoerig gesprek leek het hen een interessante piste. Amper een week nadat de zoekovereenkomst in november 2020 werd ondertekend, vonden we 'off market' een opbrengsteigendom voor € 635.000 aan de De Smet de Naeyerlaan in Laken dat perfect in het budget van onze klant paste.

Het pand is goed gelegen, bestaat uit drie wooneenheden en zou begin 2021 sleutel-op-de-deur worden opgeleverd.

Een snelle transactie na analyse en onderhandelingen 

Met zijn sterke kwaliteiten was het pand een mooie kans, dus hebben we geen seconde getwijfeld. Het gevoelige punt van onze analyse was dat we een nauwkeurige inschatting moesten maken van de toekomstige huur, aangezien het pand nog in volle renovatie was. Daarnaast moesten we een bod uitbrengen onder de voorwaarde dat het pand stedenbouwkundig in orde was, want we hadden aanvankelijk wat twijfels over de regelmatigheid van de duplex. De onderhandelingen waren kort maar vruchtbaar, met een rendement van 4,2% bruto, en tot groot genoegen van onze klant werd het bod aanvaard. Een maand later konden we de opschortende voorwaarde laten vallen.
We hadden ook een overeenkomst met de verkoper dat de appartementen konden worden verhuurd zodra de werken waren afgerond. Nog voor de akte werden 2 van de 3 appartementen verhuurd tegen de prijs die we in onze schatting hadden geraamd.

Misschien is onze volgende referentie wel uw toekomstige aankoop! Vertel ons uw criteria. Onze experts begeleiden u graag in uw zoektocht naar een opbrengsteigendom.  
Artikel delen