BuyerSide was op de beurs finance avenue

Op 17 november laatstleden vond in Brussel de 13e editie plaats van Finance Avenue, de grootste geld- en vastgoedbeurs van België. 

Dit jaar werd met de Immo Avenue, een ruimte die volledig gewijd is aan vastgoedinvesteringen, vooral de nadruk gelegd op immobiliën. Als deskundig speler binnen dit domein heeft BuyerSide een aantal nuttige tips gegeven tijdens een conferentie over diversificatie op de vastgoedmarkt.

The place to be voor kandidaat-kopers

De beurs Finance Avenue wordt georganiseerd door L’Echo en brengt professionals uit binnen- en buitenland samen om spaarders en investeerders verder te helpen. Conferenties, debatten, advies en beleggingen, ieder jaar opnieuw is de beurs een niet te missen event voor Belgische investeerders. 

Wat wijze raad

Een honderdtal personen heeft de conferentie van BuyerSide bijgewoond. Een van de aangehaalde thema’s ging over de vele valkuilen waar vastgoedinvesteerders zeker niet mogen intrappen. Hieronder enkele voorbeelden: 

  • Zorg ervoor dat u de eventuele stedenbouwkundige overtredingen, die erg vaak voorkomen in Brussel en in België, op het spoor komt. Analyseer eveneens of ze al dan niet in orde gebracht kunnen worden. De stedenbouwkundige inlichtingen van de dienst Stedenbouw volstaan hiertoe niet. Het is dus beter om de archieven van de dienst Stedenbouw van de gemeente in kwestie te raadplegen en de feitelijke situatie te vergelijken met de vergunningen en plannen waarover u beschikt. 
  • Zorg er in uw offerte voor dat u beschermd bent tegen om het even welk verontreinigingsprobleem dat op het goed rust. Asbest, huiszwam, bodemverontreiniging vormen misschien niet altijd een enorm beletsel, maar kunnen de koper wel heel wat geld kosten indien hij het gebouw zal moeten laten saneren. 
  • Indien u een pand in mede-eigendom koopt, let er dan op dat u de laatste pv van de algemene vergadering gelezen hebt zodat u op de hoogte bent van de werken die op korte, middellange en lange termijn voorzien zijn en u de financiële gezondheid van de mede-eigendom kent.

BuyerSide wil alle personen die aanwezig waren bedanken voor hun aandacht en relevante vragen. Dergelijke evenementen maken het mogelijk om kandidaat-kopers tegemoet te komen, naar hun wensen te luisteren en vooral om op de hoogte te blijven van de laatste evoluties op het vlak van vastgoedinvesteringen. 

Als specialist binnen de sector van vastgoedaankopen stelt BuyerSide zich tot doel om een bevoorrecht partner te zijn opdat klanten hun pand in de best mogelijke omstandigheden kunnen aankopen. 

Ontdek de andere tips van BuyerSide in het interview van L’Echo ter gelegenheid van de beurs Finance Avenue 2018. 

Artikel delen