Dacht u er al aan om te controleren of uw nieuw onroerend goed geen asbest bevat?

Pas in 1997 werd het gebruik van asbest als isolatiemateriaal verboden in België. We herinneren ons allemaal het schandaal dat toen veroorzaakt werd. Helaas bestaan er nog teveel woningen die deze uiterst giftige isolatie bevatten in daken en dakbedekking, thermische isolatie voor verwarming, boilers, gevelbekleding, lijmen of voegen van ramen, etc.

Mocht u net de verborgen parel gevonden hebben, uw droomappartement of het ideale huis om er uw familie te installeren, denk eraan om na te gaan of deze al dan niet asbest bevat. Als het pand gebouwd werd in de jaren ’70, dan is de kans groot dat men er asbest ontdekt.

Overweeg om bij de aankoop beroep te doen op BuyerSide, de specialist in vastgoedconsulting, die tijdens de volledige analyse van het pand, de gevaarlijke materialen en andere potentiële risico’s die met uw aankoop verbonden zijn, zal blootleggen

Het is aan u om de stap te zetten, want hoe verbazend het ook lijkt, volgens de Belgische wet, zijn verkopers in geen geval verplicht om de aanwezigheid van asbest in de te koop aangeboden woning te melden.

Bij de opstelling van het bod, ziet BuyerSide erop toe om een opschortende voorwaarde op te nemen voor de afwezigheid van asbest, in het geval dat de analyse nog niet zou zijn uitgevoerd. Tijdens de onderhandelingen, zal Buyerside vragen dat de kosten voor de asbestverwijdering rechtstreeks ten laste van de verkoper vallen tussen de koopovereenkomst en het verlijden van de akte.

Artikel delen