De aankoop van een vastgoedportefeuille die uniek is in zijn genre

Elsene 2017. 4 opbrengsteigendommen voor gemengd gebruik en meerdere vastgoedvennootschappen. Een transactie die bijna een jaar lang geduurd heeft. Een privé-investeerder die erg tevreden was met de diensten van BuyerSide. Een ongewone vastgoedtransactie van naderbij bekeken...

Buyerside heeft een privé-investeerder begeleid bij de aankoop van een portefeuille bestaande uit verschillende vastgoedvennootschappen en activa in Elsene. Meer bepaald: een volledig voor residentieel gebruik bestemde opbrengsteigendom vlakbij het Stefaniaplein en 3 op een hoek gelegen opbrengsteigendommen voor gemengd gebruik in de wijk Kastelijn. Deze laatste bestonden grotendeels uit gemeubileerde huurappartementen (waarvan enkel exclusieve) en handelspanden op de gelijkvloerse verdieping die verhuurd werden aan bekende restaurants. De transactie heeft in totaal betrekking op net iets minder dan 40 woningen en 3 gelijkvloerse handelsruimtes (meer dan 2.500 m²).

Heel wat obstakels
Deze erg zeldzame portefeuille verwerven was geen koud kunstje. We moesten namelijk vaak even wachten op een reactie van de koper, meer bepaald vanwege zijn verplaatsingen naar het buitenland, wat nog bemoeilijkt werd door het feit dat het beheer van de gebouwen in handen van andere personen gegeven was. Het was dus niet eenvoudig om de gevraagde informatie te verkrijgen. Vervolgens bleek uit de technische expertise waartoe wij zijn overgegaan dat er tal van tekortkomingen waren en de stedenbouwkundige analyse bracht bovendien aan het licht dat er tal van bouwovertredingen begaan waren. Op basis van deze elementen hebben wij de prijs opnieuw kunnen onderhandelen. Ten slotte riep de fiscale en boekhoudkundige analyse van de doelvennootschappen heel wat vragen op alvorens we tot een duidelijke balanstoestand zijn kunnen komen. 

Een transactie van één jaar lang
BuyerSide is sinds februari 2017 woningen die niet op de vastgoedmarkt aangeprijsd stonden gaan opsporen en heeft zo de panden in kwestie gevonden. Eind december 2017 werd de aankoop van de vastgoedvennootschappen afgerond en werden de authentieke aktes opgesteld. Een succesvolle transactie die net iets minder dan een jaar in beslag genomen heeft!

Wilt u in één of meerdere opbrengsteigendommen of vastgoedvennootschappen investeren? Contacteer BuyerSide!
Artikel delen