De waarde van het Brussels vastgoed zal de volgende 2 jaar stijgen met 20%

Op dit  ogenblik is het percentage huiseigenaren in Brussel 51% tegen 70%  in België. Dit cijfer zou nog moeten dalen in de komende jaren, namelijk door de grote huurmarkt in de hoofdstad.

Over twee of drie jaar zal er een sterke stijging van de prijzen te voelen zijn door de daling van het aantal eigenaren tegenover een stijgend aantal investeerders. Sommige specialisten geven het voorbeeld van een appartement van 180.000 € die er 230.000 zal waard zijn over enkele jaren.

 

Als de prijsstijging wordt bevestigd, dan zal de hoofdstad nog slechts 35% eigenaren hebben op haar grondgebied.

In Le Soir vergelijkt Eric Verlinden, baas van de Trevi groep, de situatie met deze die Parijs heeft gekend. “Tot een niet zo lang verleden waren de grote eigendommen in handen van enorme portefeuilles, die ze vandaag in lot doorverkopen met serieuze winst. Brussel zou een identieke situatie kunnen meemaken.”

De cijfers tonen eveneens aan dat vijf jaar geleden de kleine investeerders 25% van de verkopen vertegenwoordigden. Momenteel vertegenwoordigen ze tussen de 35% en 50%, zoals dat het geval is voor de kleine eigendommen in het centrum. 

Artikel delen