Driedubbele aankoop van opbrengsteigendommen in de wijk Kastelein voor een klant van BuyerSide

In minder dan één jaar tijd heeft BuyerSide een klant bijgestaan bij de aankoop van drie opbrengsteigendommen in de wijk Kastelein, gelegen op minder dan 750 m van elkaar tussen Kastelein en het Brugmannplein.

Hervormingsstraat

Het gaat hier om een opbrengsteigendom bestaande uit 5 appartementen, waarvan 4 met één kamer en 1 met twee kamers + bureau.

Het volledig te renoveren gebouw kon in de huidige staat niet meer verhuurd worden. De eigenaar ervan, een familiale patrimoniumvennootschap, wou liever verkopen dan grote renovatiewerkzaamheden aan te vatten.

Alphonse Renardstraat

Dit gebouw bestaat eveneens uit 5 appartementen, waarvan 4 met twee kamers en 1 duplex met drie kamers. Het behoorde tot een familie waarvan de leden een aantal wooneenheden zelf bewoonden. De overige werden verhuurd. De familie wenste te verhuizen en zo kon de verkoop plaatsvinden. Bij de prijsonderhandeling en de voorwaarden was een belangrijke factor meer bepaald het feit dat de verkopers nog enkele maanden na de verkoop in het gebouw wilden blijven alvorens zij eigenaar zouden worden van hun nieuw pand.  De koper zal eveneens het gebouw volledig moeten laten renoveren om het aan marktconforme prijzen te kunnen verhuren.

Amerikaansestraat

Het gaat hier om een gemengd gebouw bestaande uit een gelijkvloers handelspand (horeca), 3 eenkamerappartementen en een achterhuis. Stedenbouwkundig gezien gaat het om een handels- en woonhuis. Dit stedenbouwkundig risico heeft het voor onze klant ongetwijfeld mogelijk gemaakt om de aankoop onder gunstige financiële voorwaarden te doen. Het doel was namelijk om de situatie na aankoop te regulariseren.

Tal van moeilijkheden overwonnen

Voor deze drie aankopen hebben wij ieder mogelijk risico geïdentificeerd en tal van gesprekken moeten voeren met alle partijen. Aangezien alle gebouwen volledig gerenoveerd moesten worden, was een duidelijk budget voor de uit te voeren werken van essentieel belang om de juiste waarde van de panden te kunnen bepalen.  Het belangrijkste voor ons, als vastgoedadviseurs van de koper, was namelijk om te analyseren of alle financiële parameters van de transactie al dan niet de moeite waard waren. Zodra er een risico bij een transactie komt kijken (stedenbouwkundig, budget voor werkzaamheden, etc.), staat daar steeds een hogere marge of een hoger rendement voor onze klant tegenover.

Op zoek naar het perfecte pand ? Aarzel niet om ons uw zoekcriteria door te geven. Onze volgende referentie kan er misschien wel komen dankzij uw volgende aankoop!
Artikel delen