Een besparing van 12% bij de aankoop van een opbrengstwoning in Brussel !

“Bij de aankoop van mijn woning in Brussel kwam de hulp van Buyerside heel goed van pas. Vooral het diepgaande onderzoek naar de talrijke aspecten die zowel op juridisch als technisch vlak bij een aankoop komen kijken, is heel nuttig gebleken. Hierdoor kon de zaak afgehandeld worden met heel wat geloofwaardige argumenten. Alle handelingen verliepen aan een strak tempo en met veel vakkundigheid!”

BuyerSide heeft een buitenlandse klant bijgestaan die een opbrengstwoning wou kopen in België. “Ik wou mijn vermogen diversifiëren, maar ik had geen tijd om mij bezig te houden met de zoektocht naar een pand. Ik heb BuyerSide dus de opdracht gegeven om een goed voor mij te zoeken en advies te verstrekken bij de aankoop.” 

De uitdaging waar BuyerSide voor stond: een hoog rendement op de investering zien te verkrijgen, een buurt uitkiezen waar de kans op toekomstige meerwaarde hoog ligt met een zo beperkt mogelijk risico op huurvacuüm en bovendien de transactie fiscaal zo goed mogelijk optimaliseren.

Een veelzeggende analyse van het goed
Dankzij de uiterst grondige marktkennis van BuyerSide kon eerst een preselectie van de beste opportuniteiten op de markt plaatsvinden, waarna het team van BuyerSide analyses heeft uitgevoerd na een bezoek gebracht te hebben aan de geselecteerde panden. Hierdoor konden talrijke problematische elementen opgespoord worden, meer bepaald:

  • een onbestaande stedenbouwkundige vergunning voor dit oude kantoorgebouw dat in wooneenheden was omgevormd
  • een oude stookolietank van 20.0000 liter die noch leeggemaakt noch geneutraliseerd was, en zich onder de parking bevond.
  • een lager aantal parkeerplaatsen dan wat opgegeven was
  • bruto-oppervlakten die niet overeenstemden met de aangekondigde oppervlakten
  • de aanwezigheid van asbest op verschillende plaatsen: warmte-isolator van de verwarmingsbuizen, steunmuren van de gevel, stopverf van het aluminium raamwerk, ...

Een aanzienlijke korting
Alvorens ons te richten op onderzoeken en analyses hebben wij ervoor gekozen om “vooronderhandelingen” te voeren met betrekking tot het goed. “De strategie van BuyerSide heeft geloond aangezien een prijsvermindering van 12% op de aangekondigde prijs verkregen werd! Hierdoor kon ik bepaalde werken laten uitvoeren vanaf het verlijden van de authentieke akte.” BuyerSide heeft er bovendien voor kunnen zorgen dat de verkoper een offerte medeondertekend heeft onder de opschortende voorwaarde van een diepgaande analyse en met het gebruikelijke voorbehoud. De verkoper heeft er eveneens mee ingestemd om tussen het compromis en de akte bepaalde werken op zijn kosten te laten uitvoeren.

Een resultaat dat behaald werd dankzij de inzet van het voltallige team van BuyerSide
Bij dit referentiedossier van BuyerSide waren multidisciplinaire vaardigheden van het team nodig. Er werd meer bepaald een beroep gedaan op een advocaat, een technisch expert, een asbestdeskundige en een architect. Het bijkomende bewijs van de efficiënte van onze diensten!

Artikel delen