Een geslaagde aankoop van kantoren vóór het einde van de werken

Een vzw wenste nieuwe kantoren aan te kopen in Sint-Pieters-Woluwe om daar zijn hoofdkwartier te vestigen. Bijzonderheid: de renovatiewerken waren nog niet beëindigd. Een voordeel en een nadeel...

De vzw had een kantoorruimte op het oog van 300 m² in een prachtig herenhuis, dat vroeger dienst deed als ambassade, op de Tervurenlaan. Een woning waarvoor de projectontwikkelaar een stedenbouwkundige vergunning had verkregen zodat het gebouw zou kunnen verbouwd worden in een triplex voor kantoorgebruik en een duplex als woongedeelte.

“De werken waren van start gegaan en ons doel was om de kantooreenheid aan te kopen onder de vorm ‘sleutel-op-de-deur’. Voordeel: wij konden de afwerkingen en de inrichting van bepaalde ruimtes zelf kiezen. Nadeel: wij moesten ons behoeden voor alle mogelijke risico’s die aan een dergelijke aankoop verbonden zijn. Daarin heeft BuyerSide volledig aan onze verwachtingen beantwoord! ”

BuyerSide heeft de stedenbouwkundige vergunning, de plannen, het ontwerp van de akte van verdeling en het volledige bestek van de verbouwing geanalyseerd teneinde volledig op de hoogte te zijn van wat er zou afgeleverd worden. Daarop volgde de valorisatie van de kantoorruimte en de indiening van een aanbod tot aankoop, waarin een reeks bijzondere voorwaarden vervat zaten, meer bepaald met betrekking tot de vereisten op het vlak van de afwerking, de termijnen, de aansprakelijkheden en de voorlopige en definitieve oplevering.

“Ondanks het feit dat wij de eersten waren die interesse vertoonden in het project, hebben wij een korting van 6,25% kunnen bemachtigen!”. Naast de prijsvermindering op zich, hebben wij eveneens onderhandeld over superieure afwerkingen en hebben wij ook kunnen zorgen voor extra archiefruimte. “Naast de tussenkomst in de fase van de onderhandelingen, bleek het analyse- en evaluatieverslag van BuyerSide eveneens bijzonder nuttig te zijn. Dat heeft onze Raad van Bestuur en onze Algemene Vergadering namelijk geholpen om een weloverwogen beslissing te nemen. Ik raad hun diensten sterk aan! ”
G. M.

Artikel delen