Een mooie onderhandeling voor een koppel amerikanen

Een Amerikaans koppel dat tot op heden een mooi huis in Brussel huurde, wenste voortaan te investeren in een eigen woning. Om hen te helpen bij hun zoektocht en ervoor te zorgen dat zij het huis zouden vinden dat perfect aan hun wensen beantwoordt, besloten zij om een beroep te doen op BuyerSide. 

De verwachtingen goed afbakenen

Een mooi huis in het zuidoosten van Brussel, met openbare vervoersmiddelen en scholen voor kinderen in de omgeving, met een grote bewoonbare oppervlakte, een tuintje en niet al te veel werken. De eisen van het koppel waren talrijk en zeer concreet. In die mate dat het na verschillende bezoeken moeilijk leek om een woning te vinden die precies aan hun wensen voldeed. Ofwel was de oppervlakte te klein, ofwel was het te ver van openbare vervoersmogelijkheden verwijderd of waren er te veel werken nodig. Zo evolueerden de criteria in de loop van de zoektocht en na een aantal bezoeken. Na enige tijd besloot het koppel dat ze zich toch zouden durven te wagen aan grote werken als ze daarmee het huis van hun dromen zouden kunnen krijgen. 

Begin van de onderhandelingen

De experts van BuyerSide hebben dan ruimere woningen voorgesteld, die wat renovatiewerken kon gebruiken. Om het koppel een duidelijk idee te geven van de kosten die ermee gepaard zouden gaan, werd telkens een raming van het budget gemaakt. Al zeer snel hadden ze hun hart verloren aan een van de huizen die werden bezocht. Spijtig genoeg lag de prijs te hoog rekening houdende met de werken die ze erin wouden doen. Op dat moment werden onderhandelingen aangegaan met de makelaar, maar deze duurden lang en het ging er hard aan toe gezien het aanzienlijke prijsverschil. Na tal van gesprekken is Buyerside erin geslaagd om tot een akkoord te komen over de prijs en werd een koopaanbod medeondertekend door de verkopers.

Artikel delen