"Een villa in Overijse, en wel met korting graag!"

BuyerSide heeft een jong koppeltje bijgestaan bij de aankoop van een villa in Overijse. Grootste uitdaging bij deze opdracht? Het begeerde onroerend goed snel analyseren en er de waarde van bepalen. Kers op de taart: het verkrijgen van een prijsvermindering op de aankoopprijs.

Talrijke kandidaat-kopers hadden zich aangemeld om de villa te bezoeken. Op ons uitdrukkelijk verzoek heeft de verkoper ermee ingestemd om ons het goed als eerste te laten bezichtigen. Een onmiskenbare troef op deze uitermate concurrerende markt.

Een korting ondanks de correcte prijs van het goed
Onze waardebepaling heeft ertoe geleid dat men heeft kunnen besluiten dat het goed aan de marktprijs te koop stond. Dankzij onze onderhandelingen en ondanks het feit dat wij de eersten waren om het goed te bezichtigen, hebben wij toch nog een prijsvermindering van ongeveer 1,5% kunnen behalen. Een akkoord volgde snel toen bleek dat onze klant een ernstige kandidaat was.

In het bod dat werd opgesteld waren bovendien enkele voorwaarden voorzien: bewijs van de afwezigheid van bodemverontreiniging aangezien er een zich stookolietank in de woning bevond, alsook de stedenbouwkundige regelmatigheid daar wij geen tijd hadden om de stedenbouwkundige vergunning bij de gemeente te raadplegen.

"Wij zijn erg tevreden over de begeleiding die BuyerSide ons heeft geboden bij de aankoop van onze villa. Tijdens elke fase, vanaf het eerste contact tot het ondertekenen van de authentieke akte, was het team bijzonder hulpvaardig. De beschikbaarheid en het reactievermogen van BuyerSide hebben het voor ons mogelijk gemaakt om op zeer korte tijd het goed aan een expertise te onderwerpen en er de waarde van te bepalen, en op een rustige manier dit project te kunnen afhandelen. Resultaat: een vereenvoudigd contact met de verkoper, een snelle aankoop, veel gewonnen tijd bij de administratieve stappen en een korting op de aankoopprijs. Wie doet beter?"

Artikel delen