Financiering afgerond van tevoren... dat kan veel beloven !

Dat zou het spreekwoord bij voorkeur moeten zijn van iedere vastgoedkoper... Wat is er immers frustrerender dan een goed dat men op het oog had aan zich voorbij te zien gaan omdat er te veel tijd verloren werd bij de zoektocht naar financieringsmogelijkheden? Men kan hier dus maar beter mee klaar zijn wanneer een beslissing genomen moet worden !

Een vastgoedaankoop gebeurt in verschillende fasen
U weet het wel, de stappen die genomen moeten worden bij een aankoop nemen tijd in beslag. Meer bepaald die voor het zoeken naar een financiering. Indien u zich immers tevreden stelt met een bezoekje bij uw bank zou dit wel eens onvoldoende kunnen zijn om een duidelijk beeld te krijgen van de voorwaarden die u zou kunnen bedingen. U moet zeker ook eens bij andere banken "aankloppen". En waarom geen beroep doen op een makelaar die voor u de beste financiering zal uitzoeken.

BuyerSide kan u eveneens doorverwijzen naar de banken of financiële instellingen die de beste voorwaarden van het moment aanbieden, en tegelijk zal voor u ook alles in het werk gesteld worden om de best mogelijke voorwaarden te bedingen.

Een tip om het goed dat in uw belangstelling staat niet in handen van een andere koper te zien belanden: zoek grondig naar financieringsoplossing, en doe dit geruime tijd voordat u de advertenties begint uit te pluizen.

Uw voordelen door uw financiering vast te leggen vóór u uw zoektocht naar een goed aanvangt :

  • Dankzij het bezoek aan de banken zal u niet enkel uw maximale budget voor een vastgoedaankoop kunnen bepalen,
  • maar zal u bovendien zo goed als onmiddellijk kunnen reageren wanneer u de ideale woning gevonden heeft.

Waar moet u op letten op het vlak van financieringen?
De rentevoet is uiteraard een van de belangrijkste aspecten van uw financiering, maar er zijn ook nog andere elementen waar u rekening mee moet houden bij de beslissing voor een bepaalde instelling. Bestudeer het leningsdossier grondig en hou rekening met andere factoren zoals:

  • de eventuele kosten van de schuldsaldoverzekering
  • de dossierkosten
  • de voorwaarden met betrekking tot de aflossing van de lening
  • Het type waarborg dat uw bank voorstelt (hypotheek, volmacht, belofte...)

Vandaag de dag zijn zij die zonder lening een vastgoed willen of kunnen kopen zeldzaam, des te meer daar de rentevoeten historisch laag staan, zelfs al zien we dat ze sinds de voorbije herfstperiode opnieuw langzaamaan in stijgende lijn gaan. Toch zouden de banken u wel eens een cadeau kunnen doen tijdens deze feestdagen! ;-)

Artikel delen