Hoe onderhandelen over een vastgoed die al gegeerd wordt door een andere koper

Zelfs al is de woning gegeerd, het is nooit te laat om te onderhandelen. Nemen we het voorbeeld van deze koper die zijn droomvilla vond in Hoeilaart. Dhr. Prevost ontdekte het goed toen de verkoper al aan het onderhandelen was met een andere kandidaat koper.

Er moest snel gehandeld worden zonder in de haast bepaalde elementen te vergeten. Door een gebrek aan kennis in de materie en de bestede tijd aan de taak heeft de familie Prevost zich tot Buyerside gericht, een team raadgevers en specialisten in vastgoed.

De analyse en de waardebepaling van het goed is uitgevoerd in een recordtijd zodat de koper een bod kon doen op het huis nog voordat het vorige bod teneinde was.

Er werd eveneens een geobiologische analyse uitgevoerd. Binnen de 48 uur een aanbod met het budget van de uit te voeren werken voor het vervangen van de elektrische verwarming, het isoleren van de woning en de elektriciteit te updaten.

BuyerSide kon de verkoper ervan overtuigen om hun bod te kiezen, niettegenstaande het hoger bod van de andere kandidaat. Het was het ontbreken van de opschortende voorwaarde van de financiering die het verschil gemaakt heeft.  

 

Resultaat van de onderhandelingen: 10,5% van de verkoopprijs bespaard.

«Uw talent van grote onderhandelaar, uw professionaliteit en uw kalmte kregen gelijk van dit taai agentschap.»

Artikel delen