Hoe onderhandelingen voeren van een eigendom dat verdeeld is tussen meerdere erfgenamen?

Bepaalde elementen kunnen de onderhandelingen tijdens het verwerven van een eigendom dat u wilt kopen, afremmen. Terwijl u ongeduldig uw aankoop wilt afronden en uw nieuwe woning wilt inrichten, sleept het dossier aan van de kant van de vorige eigenaar.

Dit is meestal het geval wanneer een eigendom verdeeld wordt onder meerdere erfgenamen.

Iedere erfgenaam wil er de beste prijs uit halen. Anderen willen zo snel mogelijk af zijn van het eigendom, want ze zijn amper beschikbaar. Men moet dus het geduld opbrengen en een oplossing vinden om alle erfgenamen bijeen te krijgen.

Professionals in de verwerving van vastgoed zoals BuyerSide kunnen u de taak verlichten door u te begeleiden gedurende alle stappen van de aankoop, het bezoek en de volledige analyse van het eigendom tot de opmaak van het bod en de nalezing van de  contracten.

Zo was het ook het geval van Adolphe Deloy die een villa had opgemerkt te Knokke : «De begeleiding van BuyerSide heeft toegelaten om voor deze woning te onderhandelen onder de beste omstandigheden niettegenstaande de moeilijke en trage contacten met de erfgenamen.»

BuyerSide onderhandelde eveneens over de verkoopprijs. Door hun expertise werd er vastgesteld dat er vochtigheid was in de ondergrondse verdiepingen, er lage energieprestaties waren en een niet-conforme elektrische installatie. Er werd met deze elementen rekening gehouden in het budget van de werken die de koper wil uitvoeren. Dit heeft BuyerSide toegelaten om dit eigendom in uitstekende omstandigheden te onderhandelen, op basis van concrete elementen.

 

Resultaat: 13,33% onderhandeld op de verkoopprijs 

Artikel delen