Investeren als jonge werkmens? Met BuyerSide is dat mogelijk!

BuyerSide heeft een jonge werkende man bijgestaan die op zoek was naar een studio of een klein appartementje in Brussel als investering. Een eerste investering waarbij hij dacht aan een ligging niet ver van het stadscentrum, bij voorkeur reeds in verhuur, en waar hij het zelf ook aangenaam zou vinden aangezien het de bedoeling is om er zelf op termijn in te trekken...

Een hele uitdaging
De klant werkte in het buitenland, was amper beschikbaar en de specifieke uitdaging bij deze zoektocht was namelijk dat we enkel in het weekend of wanneer hij een verlofdag nam panden konden bezoeken.
Wij hebben dus een aantal voorafgaande bezoeken gedaan zonder hem erbij en daarna hebben we er enkele andere samen bezocht. De bezochte panden lagen in Elsene en Sint-Gillis, twee gemeenten die de klant erg bevielen en waar studio’s in het algemeen gemakkelijk verhuurd kunnen worden. Enkele van deze vastgoederen verdwenen meteen van de radar na de analyse van de documenten met betrekking tot de mede-eigendom, nadat niet verwaarloosbare problemen werden vastgesteld, zoals tal van schadegevallen die in de loop van de voorbije jaren aangegeven werden, problemen met mede-eigenaars die niet betaalden of te hoge lasten die een te grote invloed zouden hebben op het verwachte rendement.

Missie geslaagd!
Uiteindelijk heeft BuyerSide een kleine recent gerenoveerde studio op een steenworp van het Stefaniaplein gevonden die al bemeubeld en verhuurd was. Wij hielden een goed gevoel over aan de analyse van de woning, bijhorende documenten en de waardebepaling waartoe overgegaan werd. Daarom dienden wij de dag nadien een bod in. Dit werd door de verkoper aanvaard en er werd nog even over de prijs onderhandeld!

Kers op de taart: hoewel het om een investering ging, heeft onze klant toch nog kunnen genieten van een korting op de registratierechten aangezien hij van plan was om binnen de 2 jaar na aankoop zelf in de studio te gaan wonen. Hij voldeed dus aan de voorwaarden.

Nood aan hulp bij de aankoop van een opbrengstwoning? Contacteer de experts van BuyerSide!
Artikel delen