Opgelet: werken !

Wanneer we het hebben over de aankoop van onroerend goed volgt men vaker het hart dan het verstand. Toch zorgt een diepgaande analyse van het begeerde goed er meer dan eens voor dat vaak niet verwaarloosbare gebreken aan de oppervlakte komen. De meeste ervan blijken vrij eenvoudig recht te zetten. Hoe dan ook, om onaangename verrassingen te vermijden kunt u maar beter een budget voorzien voor deze werken !

Een budget voorzien voor de werken: geen eenvoudige opdracht
Aangezien de kosten die bij werken komen kijken aanzienlijk kunnen zijn, is het van belang om geen fouten te maken. Deze paar tips zullen u hiertoe helpen:

  1. Bepaal uw maximaal budget.
  2. Neem de tijd om grondig na te denken over de werken die echt nodig zijn, en dit binnen de perken van het budget.
  3. Laat u bijstaan door professionals, meer bepaald op het vlak van de afwerkingskwaliteit en de meerwaarde die uw goed zou kunnen krijgen dankzij de werken. 

Uw raadgever van BuyerSide kan, op eenvoudig verzoek, de werken ramen die op korte, middellange en lange termijn dienen uitgevoerd te worden, en waarin al uw noden verwerkt worden.

Vertrouw niet op het budget voor werken dat door de verkoper wordt meegegeven...
BuyerSide is tussengekomen op verzoek van een jong koppeltje dat hun eerste huis kocht. Dit huis stond te koop aan een realistische prijs ten opzichte van de oppervlakte van de grond en de algemene staat van het gebouw. Toch heeft het koppel naar aanleiding van een diepgaande analyse door BuyerSide beseft dat het initieel voorziene budget voor werken duidelijk onvoldoende zou zijn. De isolatie, de vervanging van het elektrische verwarmingssysteem en de versteviging van de elektrische teller werden dan toegevoegd. Tijdens de onderhandeling heeft de verkoper ermee ingestemd om van zijn prijs een aanzienlijk deel van de kosten voor deze werken af te trekken, alsook om de kosten voor asbestverwijdering op de verwarmingsbuizen voor eigen rekening te nemen. De tussenkomst van BuyerSide was dus helemaal gerechtvaardigd en nodig, en dat ondanks de indruk die het gebouw gaf!

Laatste tip : Niet verder kijken dan de aankoopprijs van een onroerend goed is bedrieglijke schijn. Er komen namelijk talrijke bijkomstige kosten bij kijken: registratierechten, notariskosten, rente van de lening, verhuizing, onroerende voorheffing, onderhoud, verzekering, maandelijkse kosten voor verwarming, elektriciteit, water en uiteraard de werken. Hou hier goed rekening mee en vraag raad aan BuyerSide alvorens een sprong in het duister te maken!

Artikel delen