PRESS RELEASE – 26 June 2019

Op 26 juni 2019 laatstleden werd door een privé-investeerder - die klant is van BuyerSide - een overeenkomst tot koop van aandelen getekend met betrekking tot een ondernemingsvorm, die meer bepaald verschillende onroerende activa in Brussel in portefeuille heeft. 

Een van deze gebouwen in het bijzonder leent zich uitstekend voor een vastgoedherontwikkeling: het heeft een impressionante voorgevel (66,5 m), wat een ontwikkelingsproject van grote omvang mogelijk maakt.  Het project zal uitgevoerd worden in het kader van een partnerschap met de onderneming ARTONE.

De portefeuille wordt voor het overige gevormd door verschillende kleinere activa gelegen in Sint-Lambrechts-Woluwe, Elsene, Vorst, Schaarbeek en Oudergem. De onroerendgoedwaarde van de volledige transactie zou rond de € 10 M liggen.

Nicolas Vincent, Managing Director en medeoprichter van BuyerSide voegt er het volgende aan toe: “Het businessplan was erg duidelijk. Onze klant heeft meteen het belang ingezien van een tripartiete transactie waarbij de verschillende tussenkomende partijen hun respectievelijke strategie volledig ten uitvoer konden leggen. Dit heeft de transactie niet vereenvoudigd, maar het was duidelijk “de koninklijke weg” naar een optimale valorisatie van de volledige portefeuille. Het was voor ons een waar plezier om in dit dossier met het uiterst professionele team van Artone te kunnen werken. Onze klant, die als aankoper fungeert in dit dossier, is een privé-investeerder met jarenlange ervaring waarmee wij een vertrouwensrelatie hebben kunnen opbouwen... Kortom, een “familietransactie” waar alle betrokken personen (projectonwikkelaar, aankoper en verkoper) tevreden uitkomen”.   

Door middel van deze transactie versterkt BuyerSide zijn positie als adviseur bij aankopen in de residentiële sector en hult het al een tipje van de sluier op wat betreft de weg die het in de toekomst zal inslaan: Naast de residentiële sector zal de consultancybusiness van BuyerSide binnenkort ook naar andere sectoren worden uitgebreid. Verschillende deals in de sector van kantoren, ontwikkeling en zelfs retail zitten in de pijplijn; De tak “Commercial Real estate” van BuyerSide zou binnenkort het daglicht moeten zien, verduidelijkt Nicolas Vincent.

De advocatenkantoren UrbanLaw (Rahim Samii) en Tetra law (Baudouin Paquot) zijn tussengekomen als raadslieden voor Artone en de prive-investeerder. 

Nicolas Vincent
Managing Director 
E: nicolas.vincent@buyerside.be
M: 0476/79.65.47
 

Artikel delen