Succesvolle transactie voor het volledige familiale vastgoedpatrimonium

Eind juni 2021 werd een algemene koopakte ondertekend voor de verkoop van enkele panden in familiebezit.

De familie bezat verschillende onroerende goederen in Brussel. Een particuliere investeerder die klant is van BuyerSide koopt in één enkele transactie de drie panden.

De drie gebouwen in de portefeuille kunnen worden beschouwd als 'goede huisvader'-investeringen.

Nicolas Vincent, Managing Director en medeoprichter van BuyerSide, geeft een woordje uitleg: "Deze gebouwen zijn een typisch voorbeeld van waar onze klanten naar op zoek zijn. Er is enorm veel vraag naar en onze residentiële afdeling is heel goed thuis in dit soort vastgoed.

De portefeuille bestaat uit drie volledige woonblokken: één in de Jourdanstraat in Sint-Gillis, één in de Edgard Tytgatstraat in Sint-Lambrechts-Woluwe en één in de Koningveldstraat in Etterbeek. 

Heel wat families hebben panden in bezit die soms moeilijk door te geven zijn aan de volgende generaties. Ofwel door een gebrek aan belangstelling bij de jongsten of gewoon omdat het aantal eigenaars erfenis na erfenis is toegenomen. Uiteindelijk kan men bijna niet anders dan verkopen, zodat iedereen zijn eigen weg kan gaan en eventueel iets anders kan beginnen. En uiteraard biedt zo'n verkoop ook een fiscaal aantrekkelijke roerende schenking."

Nicolas Vincent, Managing Director en medeoprichter van BuyerSide, gaat verder: "De transactie werd in een kort tijdsbestek en zonder hulp van een externe adviseur afgerond. Het dossier werd 100% off-market afgehandeld. Eén van de drie gebouwen was niet erkend als opbrengsteigendom. Ondanks die onzekere stedenbouwkundige situatie was onze klant bereid het risico te nemen zodat hij alle gebouwen ineens kon kopen. Ook voor de familie was het een slimme oplossing om alles in één kavel te verkopen, zo zaten ze niet opgescheept met stedenbouwkundige onregelmatigheden. Een 'win-windeal' zoals we die graag hebben!" 

Met deze transactie versterkt BuyerSide zijn positie als adviseur bij aankopen in de residentiële sector en de verkoop van eigendommen in familiebezit: "We worden steeds meer beschouwd als een volwaardige koper. Verkopers nemen rechtstreeks contact op met BuyerSide om hun panden te koop aan te bieden. Ze weten dat we een breed netwerk van potentiële kopers vertegenwoordigen zonder dat de verkoper rekening moet houden met een vergoeding voor BuyerSide in de berekening van de verkoopprijs," aldus Nicolas Vincent.

Artikel delen