Waarom overwegen de Fransen om in Brussel te komen wonen?

Naast de financiële prikkels en de somberheid in Frankrijk is Brussel een stad geworden waarover meer en meer Fransen over nadenken wanneer ze overwegen te investeren in een onroerend goed.

 

De Europese hoofdstad ligt op 1h30 van Parijs met de trein. Sommigen kiezen ervoor om dagelijks de reis te maken en te genieten van de voordelen van het Brusselse leven. Daarnaast zijn er nog de leuke leefomgeving en een cultuur dicht bij Frankrijk, maar vooral de aantrekkelijke prijzen van het vastgoed. De kwaliteit van het leven is opmerkelijk, vooral wanneer de aankoop van een Brussels huis gelijk is aan een klein appartement in Parijs.

De gunstige fiscale voorwaarden voor inwoners en bedrijfsleiders zijn vaak de beslissende factor. Geen vermogensbelasting in België of geen belasting op de meerwaarde! Maar u moet weten date en aankoop in de hoofdstad een echte investering is want de prijzen van het vastgoed in Brussel zullen de komende jaren drastisch toenemen.

Daarentegen is België gekend voor haar eigenaardige en procedure-geneigde administratie, daarom is het belangrijk om beroep te doen op professionals als BuyerSide. Ze kunnen u helpen bij het onderhandelen van de aankoopprijs, de opvolging verzorgen gedurende het aankoopproces. Ze vertegenwoordigen een lokale, onmisbare garantie. 

Artikel delen