Aankoop van het domein Bovenberg voor een klant van BuyerSide

Op 20 juni 2022 ondertekende de groep e-maprod een koopovereenkomst van aandelen van de onderneming FCE (Foncière du Carrefour de l'Europe), eigenaar van het domein BOVENBERG in Sint-Pieters-Woluwe.

Dit eigendom van meer dan 2 ha was verschillende generaties lang in handen van de familie Blaton. Armand Joseph Blaton kocht het in 1902. Daarna werd het bewoond door zijn zoon, Armand Eugène Blaton, en vervolgens door Ado, Jean en Gérald Blaton. Later werd het eigendom verkocht aan de NV Foncière du Carrefour de l'Europe. Onder impuls van de bestuurders Catherine, Dominique en Philippe Blaton werd het verder uitgebreid met een nieuw appartementsgebouw.

Een uitzonderlijk domein met een privépark

Vandaag is het uitzonderlijke domein met zijn prachtige privépark en vijver in privébezit van de groep e-maprod (Stéphane Benaym).

Christian Stenuit, CEO van e-maprod, vertelt: “De aankoop van het domein Bovenberg past perfect in de strategie van de groep om naast onze ontwikkelingsprojecten ook bestaand residentieel vastgoed te kopen. Naast vastgoedontwikkeling heeft onze groep nog heel wat andere activiteiten. Sinds onze CIO Gaëtan de Lantsheere ons team kwam versterken, hebben onze vastgoedinvesteringen een sterke boost gekregen.”

Het domein bestaat uit 3 hoofdentiteiten:

  1. Residentie Bovenberg: een residentieel gebouw met 11 stijlvolle appartementen;
  2. Dorp Bovenberg: 12 huizen met een privétuin;
  3. Cobran-gebouw: een kantoorgebouw van zo'n 1.327 m2 in industriële stijl.

Nicolas Vincent, Managing Director en medeoprichter van BuyerSide, voegt hieraan toe: “Ondertussen zijn we al een paar jaar in alle discretie bezig met de aankoop van FCE. Met een vorige klant (en in volle coronaperiode) ketste de transactie af tijdens de due diligence, dus legden we de mooie opportuniteit in de zomer van 2021 voor aan Stéphane Benaym. Hij wist deze buitenkans meteen naar waarde te schatten en schaarde zich al snel achter ons businessplan. De grootste uitdaging was om de waarde te bepalen van zo'n prestigieus domein. Er zijn namelijk geen referenties waarmee je zo'n zeldzaam eigendom van die standing kan vergelijken.”

BuyerSide: uw adviseur bij B2B-aankopen

Met deze transactie versterkt BuyerSide zijn positie als adviseur bij de aankoop van residentieel vastgoed in de B2B-sector.

Lexalys (Hugues Vangindertael) en Nibelle&Partners (Benoit Nibelle) traden op als juridisch adviseur van de partijen, namelijk e-maprod en Société FINANCIERE BELGE D’INVESTISSEMENT.

Wilt u graag meer weten over onze diensten?

Contacteer ons

Artikel delen