Hoe bent u er zeker van dat het felbegeerde goed geen gevaarlijke stoffen bevat?

Wanneer men een onroerend goed bezoekt is het mogelijk om zelf bepaalde gebreken te ontdekken. Als u infiltratie ziet aan het planfond, een aftandse elektrische installatie of enkele beglazing kunt u misschien overwegen uw aankoop te herzien.

Daarentegen, als u stopt bij deze eenvoudige vaststellingen om uw onderhandelingen aan te vatten, loopt u het risico ontgoocheld te zijn als u verneemt dat er nog tal van andere elementen zijn die zullen leiden tot het uitvoeren van werkzaamheden. Schimmels zoals houtrot kunnen aanwezig zijn in kelders of parkings, er kan ook asbest aanwezig zijn op verschillende onvermoede plaatsen indien uw goed reeds enkele decennia oud is.

Als u zich wilt beschermen tegen dit soort risico’s, die op termijn kunnen leiden tot waardevermindering van uw eigendom (bijv. Wanneer een asbestrapport binnen enkele jaren verplicht wordt net als een EPC-certificaat en elektriciteitscertificaat), BuyerSide, de expert die toekomstige eigenaars helpt, stelt voor om voor u deze elementen van waardevermindering te detecteren, gezien het feit dat momenteel geen enkel wettelijk rapport deze gevaarlijke materialen in het licht zet. U vindt de 13 nuttige tips voor alle toekomstige eigenaars in deze gratis gids. 

Artikel delen