Aankoop van een uitzonderlijk pand in de wijk Groene Jager in Ukkel, aan de rand van Ter Kamerenbos

Een van onze highlights in november vorig jaar was een huis in de prestigieuze Prins Van Oranjewijk in Ukkel. Onze Franse klanten woonden al een hele tijd als huurder in het pand en besloten uiteindelijk om het te kopen.

De klanten waren zo tevreden over de service van BuyerSide dat ze ons hebben aanbevolen bij Franse vrienden. Voor die vrienden hebben we zojuist de aankoop van een prachtig huis aan de rand van het Terkamerenbos kunnen afronden. Net als onze vorige klanten huurden ze aanvankelijk een huis in Ukkel, maar zij kochten uiteindelijk een ander pand.

Mond-tot-mondreclame van tevreden klanten is niet alleen de beste reclame, het geeft ons ook de meeste voldoening én het is een mooi compliment over onze service!

Het pand is een charmant huis dat werd geanalyseerd, getaxeerd en onderhandeld door BuyerSide.

BuyerSide begeleidt u naar een succesvolle transactie

Stedenbouw

Het is uitzonderlijk genoeg om er even bij stil te staan: de stedenbouwkundige analyse van dit pand bracht voor één keer geen onregelmatigheden aan het licht. De eigenaars hadden meerdere bouwvergunningen aangevraagd voor werken die zo'n tien jaar geleden zijn uitgevoerd. Bijvoorbeeld een grote aanbouw aan de eet- en woonkamer, met daarboven een groot terras dat uitgeeft op de master bedroom. Er werd zelfs een vergunning gevraagd om het imitatievakwerk een andere kleur te geven.

Budget voor de werken

Het huis is perfect gelegen en zeer charmant, maar er moest toch een budget worden opgemaakt om de afwerking op te frissen en te moderniseren.

BuyerSide ging aan de slag en maakte een gedetailleerde raming van het budget voor de werken. Daarbij werd een veiligheidsmarge van 10% ingebouwd voor onvoorziene omstandigheden, die helaas schering en inslag zijn. Het budget van zo'n € 150k hield rekening met verschillende aspecten: enkele oude ramen, dakramen en de voordeur waren aan vervanging toe. Daarnaast moest de gasaansluiting (aanwezig in de straat) doorgetrokken worden in het huis en moest er een nieuwe gascondensatieketel geïnstalleerd worden na verwijdering van de mazouttank. Tot slot moesten de houten vloeren en de trappen worden behandeld en kon het hele huis best een likje verf gebruiken.

Taxatie en onderhandeling

Na de analyse was het tijd voor een taxatie van het pand aan de hand van verschillende methoden (rendement, prijs/m2). Daaruit bleek dat de marktwaarde ruimschoots onder de vraagprijs lag (zo'n 12%). Na lange en moeizame onderhandelingen zijn we er uiteindelijk in geslaagd het huis tegen de juiste prijs te kopen. Tot grote vreugde van onze klanten, die op slag verliefd waren toen ze het huis met de grote tuin en uitzicht op het Terkamerenbos voor het eerst zagen.

Door de tussenkomst van BuyerSide kon de klant een te emotionele aankoop vermijden en de verschillende fasen van het aankoopproces rustig en efficiënt doorlopen (Analyse, Taxatie, Onderhandeling en Contracten). De kopers kunnen op beide oren slapen, want ze hebben niet te veel betaald voor het huis. Ze hebben het pand gekocht met kennis van zaken én ze hebben rekening gehouden met de werken die nog moeten worden uitgevoerd.

Wilt u een pand kopen?
Contacteer ons! 

Artikel delen